Overfladebehandling

Der findes forskellige typer af overfladebehandlinger, som alle har forskellige mål. Overfladebehandlinger er metoder til at få produkter eller materialer til at opfylde visse ønskede kriterier. For eksempel for at modvirke slid og korrosion eller for at opnå en overflade med en særlig æstetik. Den ene metode udelukker ikke den anden, og derfor er der flere mulige kombinationer, hvor hver kombination har unikke egenskaber.

Varmgalvanisering

Varmgalvanisering er en af de mest effektive metoder til at beskytte mod korrosion. Metoden resulterer i et næsten vedligeholdelsesfrit produkt i hele dets levetid. Allerede i 1741 opdagede den franske kemiker Melouin, at zink kan beskytte stål mod korrosion. Det varede dog indtil 1837, før metoden begyndte at blive brugt. Det var ingeniøren Sorel, der patenterede en metode til at bruge ammoniumchlorid som flusmiddel.

Hvorfor har Eurostair® bruge varmgalvanisering?

Vores produkter bruges både udendørs og indendørs. Produkter udendørs er i forskellig grad udsat for vejr og vind og påvirkes af klimaet, men produkter skal også beskyttes i indendørs miljøer. Især inden for industrien er det som regel krævende miljøer. Eurostair®s produkter skal altid være af højeste kvalitet, have en gennemtænkt konstruktion og give mere værdi, også for vores miljø. Varmgalvanisering er den metode, der giver vores produkter den højeste beskyttelse mod korrosion med en lav miljøpåvirkning.


Metode til varmgalvanisering

Før materialet skal varmforzinkes, renses det omhyggeligt for fedt, olie, rust og andet snavs. Det sker ved hjælp af kemiske bade, der renser stålet. Herefter vaskes materialet, før det nedsænkes i en gryde med varm zink med en temperatur på omkring 460 °C. Denne metode giver en stærk metallisk binding mellem stålet og zinken, som sikrer bæredygtighed og skaber en katodisk beskyttelse. Hvis der skulle være mikroområder, der ikke er dækket af zink, vil den katodiske beskyttelse selv udfylde disse områder. Varmforzinkning som metode skaber en holdbar og modstandsdygtig overflade med en lang levetid og er stort set vedligeholdelsesfri.

Beskrivelse af processen


Processen for varmforzinkning er nøje kontrolleret. Først affedtes og bejdses for at fjerne alle fedtede områder, forureninger og svejserester. Derefter vaskes materialet omhyggeligt. Når materialet er tørret, nedsænkes det i zinkbadet. Da zink har en åben struktur, kan det binde sig til ståloverfladen. I dette øjeblik sker der en sammenføjning på molekylært niveau, som giver den stærke og effektive beskyttelse. Efter afkøling inspiceres og kontrolleres materialet for at sikre det ønskede resultat.

For mere information om varmgalvanisering og grundig beskrivelse af processen anbefaler vi Nordic Galvanizers hjemmeside.

Lige trapper og spindeltrapper af højstyrkestål med nem og hurtig montering.

Fra en af de førende trappeproducenter i Europa.

Pulverlakering

Pulverlakering alene som overfladebehandling bør kun anvendes til produkter, der placeres indendørs. Pulverlakering er en holdbar, beskyttende og miljøvenlig metode til overfladebehandling. Sammenlignet med traditionel maling, som består af meget opløsningsmiddel, er pulverlakering meget mindre forurenende. Metoden kan bruges til at male mange typer af materialer. Som farveoverflade er pulverlakeringen slidstærk og kan håndtere både mekaniske belastninger og stærke kemikalier. Påføringen sker tørt og elektronisk, hvilket giver en jævn fordeling af farvepartiklerne, og det er nemt at komme til i skjulte vinkler. Pulverlaker trappen i valgfri RAL-farve. Vi har de mest almindelige farver på lager.

Hvorfor har Eurostair® bruge pulverlakering?

Eurostairs®-produkter skal altid være af højeste kvalitet, have en gennemtænkt konstruktion og give mere værdi, også for miljøet. Pulverlakering er en meget miljøeffektiv behandling. Farven påføres uden opløsningsmidler og giver minimal oversprøjtning. I dag er dette den førende metode til at male på en miljøvenlig måde. Det er også den bedste malemetode, når det gælder arbejdsmiljø. De mennesker, der arbejder med pulverlakering, behøver ikke at stå i en sky af opløsningsmidler. For os hos Eurostair®er pulverlakering det oplagte valg.

Metoder til pulverlakering

Maling med pulverlakering giver et ubegrænset udvalg af farver med et meget godt farvematch. Pulverlakering er den dominerende malemetode i dag. Pulverlakering udføres med polyesterpulver med en lagtykkelse på ca. 60 my. Der er ingen begrænsninger, når det gælder farver. I dag kan vi male med hele RAL-skalaen, men også NCS-S, hvis du foretrækker det. Det er vigtigt at angive glansen, når du vælger farve. Eurostair® anbefaler en glans på mellem 80-30, hvor 80 er blank og 30 er mat.

Beskrivelse af processen

For at opnå den rette kvalitet af den malede overflade er det vigtigt med både forbehandling og påføring af lakken samt den efterfølgende hærdning. Da man ønsker at opnå maksimal vedhæftning og bæredygtighed, er forbehandlingen afgørende. Forbehandlingen består normalt af affedtning og afgræsning af overfladen efterfulgt af en kromfri kemisk behandling. Forbehandlingen afsluttes med, at materialet vaskes i deioniseret vand. Forbehandlingen giver den absolut bedste korrosionsbestandighed og vedhæftning for produkter, der skal bruges udendørs. Polyesterpulveret påføres derefter ved en elektrostatisk eller friktionsladning, og bagefter hærdes pulveret i en ovn ved mindst 180 ºC. Pulverlakken påføres og hærdes uden opløsningsmidler. Ventilationsluften fra påføringen af pulveret renses effektivt. Det pulver, der ikke rammer materialet, tages hånd om i et genbrugssystem og føres tilbage til sprøjtepistolen.

Duplex-behandling

Duplexbehandling anbefales hovedsageligt til malede produkter udendørs. Derfor kan duplexbehandling også være nødvendig, hvis produktet skal placeres indendørs i et fugtigt eller korrosivt miljø. Duplexbehandling, dvs. både varmforzinkning og pulverlakering, giver en meget god korrosionsbeskyttelse, da den underliggende zink forhindrer korrosion, selv hvis malingslaget beskadiges, f.eks. under transport eller montering. En duplexbehandling giver en overfladebehandling med lave levetidsomkostninger. Metoden er lidt dyrere i starten, men på den anden side er vedligeholdelses- og udskiftningsomkostningerne væsentligt lavere. Pulverlaker trappen i valgfri RAL-farve.

Hvorfor har Eurostair® bruge pulverlakering?

Vi bruger duplexbehandling på en malet trappe, der skal placeres udendørs, eller hvis en malet trappe skal placeres indendørs i et korrosivt miljø. Eurostair®'s duplexbehandling betyder, at vi udfører overfladebehandlingen i to trin, først en varmgalvanisering efterfulgt af pulverlakering. Varmgalvanisering giver produktet en lang levetid og beskytter effektivt mod korrosion. Pulverlakeringen er en miljøeffektiv malingsmetode af højeste kvalitet til både indendørs og udendørs brug. For os hos Eurostair® En duplexbehandling er det oplagte valg til et malet produkt, som skal have den højeste beskyttelse mod korrosion.

Metoder til duplexbehandling

I vores duplexbehandling kombinerer vi to effektive overfladebehandlinger. Varmforzinkning er en af de mest effektive metoder til korrosionsbeskyttelse, der findes. Varmgalvanisering i henhold til normen EN 1461 er helt vedligeholdelsesfri i hele levetiden. Zink er et basisk metal sammenlignet med stål, og derfor vil mindre skader i zinkbelægningen være katodisk beskyttet og behøver derfor ikke at blive repareret. Uden for denne korrosionsbeskyttelse påfører vi derefter pulverlakering. Pulverlakering udføres med polyesterpulver med en lagtykkelse på ca. 60 my. Der er ingen begrænsninger, når det gælder farver. I dag kan vi male med hele RAL-skalaen, men også NCS-S, hvis du foretrækker det. Det er vigtigt at angive glansen, når du vælger farve. Eurostair® anbefaler en glans på mellem 80-30, hvor 80 er blank og 30 er mat.

Beskrivelse af processen

Det er vigtigt, at forbehandlingen og varmforzinkningen udføres i henhold til den rigtige proces. For at vedhæftning og bæredygtighed skal fungere, er forbehandlingen helt afgørende. Når varmforzinkningen har gennemgået det første trin og er tørret, er materialet klar til at blive pulverlakeret med polyesterpulver. Pulveret påføres materialet ved hjælp af elektrostatisk ladning eller friktion, og bagefter hærder pulveret i en ovn ved mindst 180 ºC. Under processen renses ventilationsluften fra pulverpåføringen i effektive rensningsanlæg. Det pulver, der ikke rammer materialet, bliver taget hånd om i et genbrugssystem og ført tilbage til sprøjtepistolen.

Lige trapper lavet af højstyrkestål, med nem og hurtig montering.

Fra en af de førende trappeproducenter i Europa.

RAL-farver

Eurostair® har valgt RAL Classic® for at tilbyde farvestabile industrifarver.
Ud af de 215 nuancer i RAL-skalaen blev 18 farver valgt som standardfarve til vores produkter.
Vi kan også male dit produkt i den farve, du ønsker.

HVORFOR VALGTE VI RAL OG IKKE NCS?

RAL Classic er en farvekollektion, der hovedsageligt er baseret på industriens krav. Disse farver er baseret på en standardiseret firecifret farvekode.

RAL har opstillet en række kriterier for at skabe en industriel farveskala.

  • Farven skal være af altafgørende offentlig interesse og ikke et spørgsmål om mode.
  • Farven skal have en vis minimumsafstand til de eksisterende.
  • De kommercielt tilgængelige pigmenter, som ikke har vist sig at være miljøfarlige, skal kunne tones.
  • Med få undtagelser skal farven have god opacitet på "sort og hvid".
  • Farven skal kunne produceres på en sådan måde, at der garanteres god slidstyrke.
  • Da vores produkter ofte skal interagere med andre detaljer for at danne en helhed, er vi afhængige af RAL-farvesystemet for at sikre høj kvalitet.

GLOSS, GLOSS

Højglans 80 ≤ x <90 ved 60° vinkel
Satin 35 ≤ x <60 ved 60° vinkel

Hvordan ser de forskellige glansværdier ud? Man kan sige, at skinnende er 80 - 95* glansværdi.
Satin svarer til 63 - 77* glansværdi. For at opnå en jævnt mat farve er glansniveauet 20 - 30*.
(* Glans i henhold til ISO 2813/60° vinkel)

Vores standardfarver

Eurostair® tilbyder et kvalitetsfarvesystem ved hjælp af standarden RAL Classic®. Vi har udvalgt 18 farver, der er Eurostair® standardfarver, så de matcher branchens standardfarver. Som en mulighed kan vi male enhver RAL-farve, du ønsker, der er 215 forskellige farver at vælge imellem.

RAL 1003

RAL 9010

RAL 9016

RAL 9003

RAL 7035

RAL 7042

RAL 7024

RAL 7016

RAL 2003

RAL 3002

RAL 3009

RAL 8004

RAL 5024

RAL 5010

RAL 5000

RAL 9005

RAL 6024

RAL 6027

INSPIRATION
Bliv inspireret af vores produkter

Vi bruger cookies til at indsamle data for at forbedre brugeroplevelsen, analysere brugen af webstedet og til markedsføringsformål. Se vores privatlivspolitik